مشاور مالیاتی

مشاور مالیاتی اعاراض به مالیات ملک، مالیات کارتخوان، رسیدگی به تراکنش‍‌های بانکی مالیات عملکرد و مالیات ملک

مشاور مالیاتی

مشاور مالیاتی اعاراض به مالیات ملک، مالیات کارتخوان، رسیدگی به تراکنش‍‌های بانکی مالیات عملکرد و مالیات ملک

بررسی مثال در مورد رسیدگی همزمان ارزش افزوده و عملکرد.

بهروز در بازار می‌کند و عنوان شغلی او “عمده فروش” مشمول ارزش افزوده است. او همچنین یک مجتمع مسکونی دارد که واحد‌های آن را اجاره داده است. اکنون تراکنش‌های اجاره این ساختمان در دست بررسی هستند. او نیز مانند بسیاری از افراد اعتقادی به ارائه اظهارنامه املاک اجاری در تیرماه نداشته است. گروه رسیدگی در جریان اجاره املاک نیستند و با توجه به شواهد و مدارک، این مبلغ را به فعالیت او نسبت داده‌اند. آیا بهروز دلیل واقعی تراکنش‌ها را اعلام می‌کند؟ 

در این حالت او باید به دقت از دو روش مالیات را محاسبه نماید. در ابتدا با کمک جدول ارزش املاک شهر و منطقه ملک مورد اجاره، مالیات واقعی اجاره اجاره نماید و آن را با 30 درصد همان عدد بعنوان جریمه جمع نماید. 

از طرف دیگر باید کل میزان تراکنش‌ها را در عدد مربوط به ایتاکد عمده فروشی (حدود 3 تا 7 درصد)  ضرب نماید. این عدد درآمد مشمول مالیات او را مشخص می‌کند. او می‌تواند با جدول ضرائب مالیات مشاغل سال مورد رسیدگی، مالیات بر درآمدش را محاسبه و برای رسیدن به عدد نهایی مالیات عملکرد (احتساب جریمه) آن را در 1.3 ضرب نماید. اما کار اینجا به پایان نمی‌رسد. باتوجه به آنچه گفته شد در صورتی که اعلام کند پول ناشی از کاسبی بوده‌است، باید 9 درصد تراکنش را نیز بعنوان ارزش افزوده به دولت تقدیم نماید!

 در اینجا بسیار مهم است که خود را با چه فعالیتی به اداره دارایی معرفی می‌کنید. هر عنوان شغلی در گروه خاصی قرار دارد و تکالیف مالیاتی آن متفاوت است. در مثال بالا بهروز باید عدد هر روش را محاسبه و مقایسه نماید. همچینی باید در نظر داشته باشد که اعتراف به داشتن ملک استیجاری او را در سال‌های بعد هم مشمول همان مالیات (البته بدون جریمه و با اعمال معافیت‌های مربوط به ملک) می‌کند. از طرف دیگر پذیرفتن آن مقدار پول ممکن است او را به گروه دیگری از مودیان حقیقی انتقال داده و بر تکالیف مالیاتیش بیفزاید (عمده فروش‌‍‌ها از سال 1400 دیگر گروه الف نیستند مگر اینکه حجم فروش آنها مشمول قانون شود). توصیه می‌کنیم در این موارد از راهنمایی‌های مشاوران مالیاتی استفاده نمایید. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد